Activitats durant la Setmana de la Ciència 2021

Aquest any 2021 la C4D s’implicarà en diverses iniciatives per contribuir a la Setmana de la Ciència. Naturalment col·laborarà amb la Diada de Sant Albert organitzada per la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona. I com sempre, impulsarà activitats pròpies.

La causalitat ha fet que la Setmana de la Ciència coincideixi amb la trobada Science & You a Metz (frança), on hi presentarem diverses comunicacions. Per això, s’ha procurat connectar les presentacions que s’hi faran, amb les activitats a Girona.

Aquí detallem una mica el calendari d’actuacions:

Al llarg de tots els dies:

  • La ciència s’acosta a la gent – Penjada de cartells sobre investigadores i investigadors rellevants, per conscienciar sobre el paper de la ciència i per fer saber la pròpia celebració de la Setmana de la Ciència 2021. Fes-ne una foto, penja-la a les xarxes, etiqueta la @c4dudg i #sc21c4d i podràs aconseguir premis!
  • Presència a les xarxes socials – amb tota mena d’informacions sobre les activitats de la càtedra, de la #sc21udg, de la #sc21 general, per a la conscienciació pública de la ciència.

Dimecres 17/11/2021, a 2/4 de 8, a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències de la UdG: Gathering for Gardner, Celebration of Mind: aquesta celebració anual, que se sol fer el 22 d’Octubre, aniversari del naixement del divulgador americà Martin Gardner, s’ha traslladat aquest any a la Setmana de la Ciència, per tal de potenciar-la. Al llarg de la sessió, que serà emesa en directe, es comentarà el Premi Nobel de Química 2021, sobre catàlisi orgànica asimètrica, i es duran a terme diversos jocs relacionats amb la quiralitat, com per exemple com migpartir pomes d’una forma original, parlar dels guants de la Natura, o la quiralitat del Cub de Rubik o dels nusos amb cordes.

Dijous 18/11/2021, a partir de les 9, a la Facultat de Ciències de la UdG: Tallers presencials a la Fira de Sant Albert de la Facultat de Ciències de la UdG: estudiants joves del projecte de Màgia i Ciència duran a terme jocs i demostracions de la relació entre la màgia i la ciència. Aquests tallers es coordinaran amb els oferts per l’Institut de Química Computacional i Catàlisi, al mateix espai.

Dijous 18/11/2021, al llarg del matí, a partir de 2/4 d’11, a la Facultat de Ciències de la UdG: ScienceZine (programa pilot): després de l’èxit de la sessió en línia en la Setmana de la Ciència 2020, torna aquest format innovador de tipus Magazine, amb dues hores dedicades a parlar de ciència, entrevistar estudiants i professorat de la UdG i dels centres preuniversitaris que han de visitar la Facultat de Ciències per la diada Sant Albert. Als espais de la Fira de Sant Albert s’hi instal·larà un petit plató per fer-hi entrevistes i fer la realització del ScienceZine.

Dijous 18/11/2021, a 2/4 de 8: Situa la ciència al teu mapa, en línia: inici d’un viquiprojecte que ha d’involucrar diferents eines de coneixement lliure com Wikidata i OpenStreetMap, i naturalment la Viquipèdia. Es tracta d’identificar, a l’espai públic, noms de carrers, d’equipaments, de llocs, de cases, d’edificis… que tinguin nom de persona relacionada amb la ciència, o que el propi nom correspongui a l’àmbit de la ciència (per exemple, “carrer del ferro” o “barri dels químics”). La identificació d’aquests elements permetrà ubicar-los fàcilment en un mapa. En aquesta sessió es vol precisament reflexionar amb qui vulgui participar-hi per facilitar la identificació dels llocs i l’etiquetatge als mapes amb les eines lliures existents, a més de relacionar-ho amb la Viquipèdia.

Les diferents activitats que s’emetin en directe ho faran pel canal Youtube de la C4DUdG: https://youtube.com/c4dudg/live

I l’activitat a les xarxes socials no s’aturarà: twitter i instagram @c4dudg, hashtag #sc21c4d

Us hi esperem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: