La setmana de la Nit de la Recerca 2021 a Girona

Divendres 24 de setembre tindrà lloc a Catalunya la Nit de la Recerca (https://lanitdelarecerca.cat), i a Girona en particular hi haurà la tradicional activitat al pati de la Casa de Cultura, organitzada per aquesta Càtedra.

L’acte central serà doncs divendres a partir de les 5 de la tarda, i al llarg de 3 hores, hi haurà diversos tallers i també hi haurà la tradicional actuació d’en Dani Jiménez amb el seu espectacular show de ciència divertida.

En aquesta tarda de divendres 24 hi haurà diversos tallers a càrrec de personal investigador de la UdG i d’altres persones que s’hi han volgut implicar. En l’organització de tot plegat, la Càtedra compta amb la col·laboració del personal de l’Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals (ACRI). A més, especialment en la comunicació i promoció a les xarxes socials, compta amb joves estudiants de l’Escola de Divulgació de la C4D: en Joan Grèbol i en Carles Alcaide s’encarregaran de coordinar la comunicació social de la nit de la recerca i de l’elaboració de materials promocionals.

La Nit de la Recerca, però, no és pas només l’acte central de divendres 24 a la tarda (anomenat La Nit de la #UdGRecerca, https://lanitdelarecerca.cat/la-nit-de-la-udgrecerca/), sinó que hi haurà d’altres activitats organitzades per la C4D:

  • dimarts 21 a les del 8 vespre hi haurà una taula rodona en línia amb totes les persones que participin als tallers de divendres
  • dimecres 22 a les 8 del vespre en Joan Grèbol i en Carles Alcaide conversaran en directe i mostraran exemples de com muntar un pla de comunicació d’un esdeveniment com aquest, i com elaborar els materials adients.
  • dijous 23 a les 8 del vespre hi haurà una sessió de nanoECME, una píndola de màgia i ciència a càrrec de l’equip de joves divulgadors i mags-científics del projecte de Màgia i Ciència. També s’entrevistarà en directe a la Mònica Boladeras, de RubiKids.
  • divendres 24 al matí, hi haurà una connexió en directe amb Santa Cristina d’Aro, per comentar la nova Ruta Matemàgica que hi funciona des de començament d’estiu i que ha estat elaborada en col·laboració amb la Càtedra. Comptarà amb la presència del regidor d’Educació i impulsor de la ruta per Santa Cristina, David Segarra, i amb en Fernando Blasco i en Miquel Duran, que han dissenyat els vuit jocs de la ruta.

Naturalment totes les activitats emeses per streaming seran gravades i penjades al canal de Youtube de la càtedra, https://youtube.com/c4dudg

Us esperem a totes aquestes activitats (veure les de Girona a https://lanitdelarecerca.cat/node/girona/), que anirem difonent al llarg de tota la setmana!

La Nit de la Recerca a Catalunya és un projecte coordinat per la Sílvia Simon (UdG), i compta amb diverses entitats participants (veure https://lanitdelarecerca.cat). Al territori UdG hi ha altres activitats com el “Toc de Ciència” d’Olot de dissabte 25, les xerrades “Un dia en la #udgrecerca” i l’esmentada més amunt Ruta Matemàgica per Santa Cristina d’Aro.

Amb aquesta iniciativa es dóna el tret de sortida a una nova etapa de la Càtedra on joves estudiants assumiran noves tasques: en Joan Grèbol i en Carles Alcaide (coordinació de l’Escola de Divulgació i comunicació a les xarxes socials), la Núria Alsina, i d’altres joves col·laboradors dels diferents projectes de la C4D.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: