Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2022

Des de la Xarxa Vives de Universitats, cada any se celebra la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat on hi participen instituts d’arreu del territori de parla catalana. L’edició local de la Universitat de Girona se celebra a la Facultat de Ciències el 04 de març, ja que el tema d’aquest any és: “S’han de posar límits a la ciència?”. A la Universitat de Girona hi participaran 12 instituts: Centre Escolar Empordà-Roses, Col·legi Santa Maria (Manyanet – Blanes), Bell-Lloc del Pla, Cor de Maria d’Olot, Salle Figueres, Institut de Vidreres, Institut Tossa de Mar, Salvador Espriu de Salt, Institut Illa de Rodes, Institut Carles Rahola i Llorens, Institut Baix Montseny i Institut de Celrà, i cadascun d’ells portarà cinc estudiants que hauran de debatre sobre aquest tema.

Durant tot el matí hi haurà dues tandes de debats en paral·lel, a on cada institut participarà amb arguments a Favor i en Contra del tema d’aquesta edició. Al final del matí, quatre d’aquests equips passaran a la semifinal, per acabar a la final. El guanyador de l’edició d’enguany anirà a la fase final, que se celebrarà a la Universitat Autònoma de Barcelona. El jurat estarà compost per experts així com els membres de l’Associació de la Lliga de Debat Universitària de la Universitat de Girona.

La fase local de la Universitat de Girona té el següent horari:

8:00-8:30 Arribada i recollida de documentació

               Tots els participants arribaran a l’Aulari Comú (Edifici situat davant de la Facultat de Ciències) i se’ls donarà l’acreditació per poder moure’s amb llibertat.

8:30-9:00 Benvinguda institucional i sorteig

               A la sala LEAR1 del mateix aulari hi haurà la benvinguda per part de la Vicerectora de Compromís i Territori, el degà de la Facultat de Ciències i la respresentant de l’Associació de la Lliga de Debat Universitària.

9:00-14:30 Primera fase

               Durant tot el matí es realitzaran 12 competicions on cada institut haurà d’utilitzar els seus arguments a favor i en contra per poder guanyar el debat. Després, es comunicaran els quatre instituts que passaran a la semifinal. Es servirà càtering pels participants.

14:30-15:15 Dinar

               Es procedirà a una pausa per a l’equip organitzatiu, el jurat i els quatre equips guanyadors.

15:15-16:10 Semifinal

               Els quatre equips que hagin guanyat aquesta primera fase competiran a les semifinals obtenint així dos finalistes. També es farà a la Sala LEAR de l’Aulari Comú.

16:10-16:45 Final

               Durant aquesta estona de la tarda es durà a terme la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat a la mateixa Sala LEAR 1

17:00-17:30 Cloenda

               Per finalitzar aquesta activitat es procedirà a una cloenda per acomiadar els participants.

Aquesta activitat també s’anunciarà a les nostres xarxes socials: Twitter i Instagram (@c4dudg i hashtag #LligaDeDebat).

Ens veiem allà el divendres 04 de març!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: